Vogezen 2023 – Dag 9 – Lac du Longemer & Lac du Longemer

Vogezen 2023 – Dag 9 – Lac du Longemer & Lac du Longemer

Vandaag beginnen we wederom om 8 uur. Ik sta samen met Emmelie op en we maken alvast een ontbijtje klaar. Annemijn vergezelt ons een half uurtje later en is vrolijk. Ze wil vandaag wel terug naar Lac du Longemer om te gaan zwemmen, dit keer nemen we ook oma José mee. Best wel aardig van ons aangezien oma José diezelfde ochtend met het schaamrood op de kaken moest komen vertellen dat ze de bestelling voor het brood de avond daarvoor was vergeten door te geven. De verstrekkende gevolgen hiervan waren dat we geen stokbrood en croissantjes kregen. Gelukkig waren onze keukenkastjes gevuld op een manier waar doomsdaypreppers slechts van kunnen dromen en komen we niets te kort.

Als we eenmaal ingepakt en wel in de auto stappen zetten we koers naar Longemer. Na een minuut of 10 kijkt Annemijn naar de achterbank en komt tot de ontdekking dat de kleinste reisgenoot al zit te gapen. Dit kon nog wel eens een uitdaging worden.. Ik zet een filmpje voor haar aan om der wakker te houden, maar we kunnen Longemer in de ochtend wel vergeten.. In plaats daar van kiezen we eieren voor ons geld en gaan boodschappen doen. Die eieren zijn dan figuurlijk gesproken want we komen thuis met hamburgers maar toch. De “vrije tijd” tijdens de middagdut wordt besteed aan het afmaken van het ruwverstoorde spelletje. Annemijn wint uiteraard weer met grote overmacht, ik ben niet anders gewend. Eindstand 104 – 85.

Als Emmelie tegen 3 uur wakker wordt zetten we opnieuw koers naar Longemer. Aangekomen op de plaats van bestemming blijkt het een heel ander verhaal dan gister te zijn. Met ons heeft de rest van de omgeving ook bedacht verkoeling te zoeken aan de oevers van het meer. De parkeerplaats puilt uit en de grasvelden zijn bezaaid met levensgenieters. We vinden een plekje in de schaduw van 2 grote bomen en voorzien onszelf en Emmelie van zwemkleding. De duik die we nemen in het meer is voor mij meer het krijgen van natte enkels. Dit komt overigens niet door de waterstand maar meer door de temperatuur en de dapperheid van de schrijver. José neemt de honeurs waar door de wateren wel te testen. We sluiten het bezoekje aan het meer wederom af met een ijsje.

Het avondprogramma bestaat vandaag uit een diner bij ons op de veranda met z’n vieren. Daarna kletsen Annemijn en ik nog wat en gaan rond half 10 richting bed. Emmelie gaat rustiger slapen dan gister, fingers crossed voor een goede nacht. Morgen weer een dag.

Back To Top