Vogezen 2023 – Dag 8 – Longemer

Vogezen 2023 – Dag 8 – Longemer

Vandaag mogen we zowaar uitslapen. Het is tegen 8 uur als ik m’n bed uit kom en aan de andere kant van het huisje Emmelie hoor. Dat het 8 uur is mag ook wel trouwens, slapen ging ze pas om half 11. Ik haal de kleine frup uit bed en wordt begroet door een iet wat chagrijnig koppie. Het korte nachtje heeft haar geen goed gedaan. Het is voor ons ook wel erg puzzelen deze dagen met de temperatuur in haar slaapkamer. Als ze naar bed gaat is het 25 graden in de kamer en het koelt s’nachts af naar 18. Daar komen hele verschillende samenstellingen van wel geen romper / wel geen slaapzak met mouwen en meer van dat soort bij kijken.

Lac du Longemer

Voor het ochtendprogramma gaan Annemijn, Emmelie en ik met z’n drietjes op pad. Annemijn wil wel kijken bij in het naburige Longemer en dan met name bij het daar aanwezige Lac du Longemer. Mij uiteraard al bekend want daar heb ik op dag 6 nog gefietst. Eenmaal aangekomen bij het Lac komt Annemijn tot de conclusie dat we hier tijdens onze eerdere vakantie ook gezwommen hebben. Ik herken het niet direct maar geloof haar meteen. Het is heerlijk rustig op deze zaterdagochtend, er zijn al wel wat mensen aan het genieten van de ochtend langs het water maar druk is het allerminst. Emmelie banjert lekker door het water en is ontzettend vrolijk en blij. Nadat de voetjes voldoende gekoeld zijn rennen Annemijn en Emmelie samen over het gras en hebben de grootste lol. Ik neem wat tijd om de omgeving en het pleziermakende duo vast te leggen. We sluiten ons bezoekje aan Longemer af met een heerlijk ijsje op het terras.

Col des Arrentes
Fietsrondje

Als Emmelie naar bed gaat voor de middagdut pak ik de fiets en zet wederom koers naar Granges Sur Volonge om de rit van dag 4 opnieuw te gaan rijden. We gaan opnieuw omhoog via Col des Arrentes, Col Du Plafond en Col du Martimpre. De afdaling naar Gerardmer gaat deze ronde nog een tandje harder en ik spot 52,8 km/h op de kilometerteller. Durf ik dit wel aan Annemijn te verkondigen? Als ik terug op de camping ben neem ik de sportactiviteiten van deze week maar eens door. De teller staat inmiddels op een respectabele afstand van 124 kilometer. Best aardig voor een biljartlakenspecialist als ik zo vrij mag zijn.

De middag brengen we door in het zwembad van de camping. Ook hier heeft Emmelie weer het grootste plezier en is voor het eerst mee met zwembandjes. Niet dat ze ze nodig heeft want papa en mama laten haar geen moment los, maar toch het is een primeur op zich.

Het avondprogramma bestaat uit een ruw onderbroken spelletje. Het is vandaag een stuk drukker op de camping en er is veel meer geluid dan anders. De hitte in Emmelie haar kamer helpt niet echt mee. Het loopt uiteindelijk tegen half 12 als de familie nachtrust krijgt. Morgen weer een dag.

Back To Top