Spanje – Dag 7 – Valencia

Spanje – Dag 7 – Valencia

Onze laatste vakantiedag. Gister hadden we besloten om een fietstocht door de stad te gaan maken. Voor het ontbijt gaan Annemijn en ik samen nog even door het centrum lopen, het is de laatste dag de we genieten er nog even extra van. Het is s’ochtends vroeg dus de straten zijn nog leeg en de winkeltjes gesloten. Ook wel leuk om Valencia een keer zo in rust te zien. We maken een wandeling door het centrum en komen langs één van de oude stadspoorten.

Als het ontbijt achter de kiezen is beginnen we aan de laatste activiteit, we wandelen richting een fietsverhuur en vertrekken per fiets door het drukke verkeer. De eerste straat die we inslaan gaat het gelijk mis. Het bleek éénrichtingsverkeer te zijn, hadden we even over het hoofd gezien. We besluiten via rustiger straten richting park Gulliver te fietsen en daar over de aangegeven fietspaden onze weg te vervolgen. Onderweg vertel ik Annemijn over waar ik gister allemaal in het park geweest ben. Ook vandaag zijn er weer veel Spanjaarden aan het sporten in het park. We komen langs voetbal-, rugby, en honkbalvelden waar pupillen heen en weer rennen. Er vindt ook een hardloopwedstrijd plaats in het park.

Na een tijdje fietsen komen we aan bij de boulevard die we gister bezocht hebben. We besluiten op een terrasje plaats te nemen voor het laatste drankje. Terwijl we in alle rust van onze welverdiende cola zitten te genieten klinkt er ineens een enorm kabaal. Knallen en flitsen om ons heen. We schrikken er van en iedereen is direct op z’n hoede. Gelukkig blijkt het vuurwerk te zijn wat even verderop wordt afgestoken. Wat blijkt nou, Valencianen zijn gek op vuurwerk en steken het voor het minste of geringste af. Hadden we wel eerder willen weten denk ik. Na dit avontuur zit het er toch echt op en nadat we de fietsen terug gebracht hebben pikken we onze koffers op en beginnen aan de terugreis. Dag Spanje, we hebben een heerlijke week gehad!

Back To Top