Spanje – Dag 3 – Madrid

Spanje – Dag 3 – Madrid

Hoewel we er al anderhalve dag rondlopen, gaan we vandaag een echt bezoek aan Madrid brengen. Ons bezoek begint bij een Egyptische tempel die hier midden in de Spaanse hoofdstad is neergezet. Deze tempel staat hier natuurlijk niet sinds de tijd van Farao’s. De Spanjaarden hebben er voor gekozen om deze tempel te adopteren en mee te nemen naar hun thuisland. De binnenkant van de tempel is bekleed met tekeningen van farao’s en andere figuren. Helaas valt dit niet goed te fotograferen en eigenlijk is hij ook niet heel bijzonder.

Wat wel voor vermaak zorgt zijn de 3 beveiligers die zeer streng toekijken of er niet meer dan 15 toeristen tegelijk in het gebied zijn. Joris en ik zijn er snel klaar mee en we gaan in het park zitten. Daar staan vier Spanjaarden te dansen en te sporten. Als ook de andere groepsleden klaar zijn met hun bezoek aan de tempel wandelen we verder door de stad. Op naar het paleis van de koning.

Onder de hete Spaanse zon komen we aan bij het paleis van de koning die wij zo trouw eren. Omdat we het paleis van achter benaderen bezoeken we eerst de prachtig aangelegde tuin. Naast mooie beplanting ligt er natuurlijk ook een grote vijver met fonteinen. Aan de andere kant van het paleis ligt een groot plein met aan het eind de kerk. Annemijn legt ons een raadsel voor;  “Dit paleis is het grootste koninklijk paleis ter wereld, hoe veel kamers denken jullie dat het heeft?” Iedereen zat ver onder de werkelijke 3418 kamers.

Na het paleis bezochten we de naast gelegen kerk met graftombes waarna we door gingen richting de foodmarket van Madrid. De markt van San Miguel voorziet de stad al sinds 1916 van vlees, vis en verse groente maar sinds de verbouwing van 2009 is hier ook volop aanbod voor toeristen. We kijken onze ogen uit maar door gebrek aan een terras en een toilet voorziening besluiten we toch neer te strijken op het Plaza Mayor wat er vlak naast te vinden is. Hier bestellen we op aanraden van Joris allen een lekkere portie Churros met chocolade saus. Ondanks dat de Churros er lekker uit zien zijn ze niet bijzonder lekker om te eten. De Horchata die een aantal eveneens op Joris zijn aanraden besteld hadden is ook niet echt te lekker om te drinken. Gelukkig kunnen we er allemaal om lachen en we gaan verder met de wandeling.

We lopen langs een thermometer die aangeeft dat het inmiddels 37 graden is in de zon en we besluiten richting Park Retiro te gaan. Dit is een immens groot stadspark in het midden van de stad. Niet alleen het handje vol toeristen maar ook de Spanjaarden zelf maken gretig gebruik van dit park om hun siësta in te houden. Overal liggen plukjes mensen te slapen onder een boom in de schaduw. Onderweg zijn Annemijn en ik gestopt bij de Subway voor een lekkere sandwich die we hier opeten. Nadat we zijn bijgekomen van de warmte nemen we een kijkje in het park. Vrijwel na iedere bocht wordt je hier verrast met een nieuw uitzicht. De natuur en architectuur in dit park is heel mooi. In het midden van het park ligt een enorme vijver waar mensen met bootjes in heen en weer varen. Dat lijkt me dan weer niet zo leuk met deze temperaturen.

Na het bezoek aan het park hebben we de hoogtepunten van Madrid wel zo’n beetje bezocht en zetten we koers terug naar het hotel. Omdat Annemijn en ik het wandelend niet echt meer volhouden reizen we het laatste stuk per metro terug naar halte Tribunal. S’avonds hebben de mannen uitgezocht dat we bij een klein tappas restaurantje aan de winkelstraat kunnen eten. Tevreden ploffen we neer op de stoelen en bestellen een ijskoude cerveza. Het bezoek aan Madrid zit er al weer op, morgen reizen we per auto richting het bergstadje Cuenca.

Back To Top