Spanje – Dag 2 – Toledo

Spanje – Dag 2 – Toledo

Vandaag gaan we per trein naar Toledo toe. Het vertrekpunt is het grote station van Madrid, dit is een zeer bijzonder station omdat het een grote binnentuin heeft, compleet met vijver met schildpadden. De schildpadden zijn niet de enige attractie op dit station. Voor je de trein in mag ga je door een vliegveldachtige beveiligingscontrole waar ze niet alleen mensen fouilleren maar ook de tassen door een scanner gooien. Dit alles zorgt voor een vreemd veilig maar ook angstig gevoel.

20170515-25

Tijd voor Toledo, deze oude vestingstad staat hoog op een berg en het is dan ook een flinke klim vanaf het treinstation. Naast dat de stad hooggelegen ligt staat ze ook vol met monumenten uit haar roemrijke verleden. In de loop van de geschiedenis bezetten ondermeer de Romeinen, Visigoten en de Mooren de stad en drukken ieder hun stempel op de architectuur. Met temperaturen van boven de 30 graden is het een behoorlijke hete dag voor een bezoek aan deze stad. Door het prachtige uitzicht vergeten we dit al snel.

20170515-35

Eenmaal boven aangekomen begeven we ons door de, middeleeuws aandoende, straatjes waar zelfs het “plafond” versiert is. Naast de bijzondere architectuur is Toledo ook bekend van zijn vele kerkjes en natuurlijk het Toledo goud. José wil perse een kijkje nemen in de Hemel van de grote kerk in het midden van de stad. Wij besluiten neer te strijken naast het gebouw waar we in de schaduw genieten van een stukje muziek wat live gespeeld worden door een man en zijn contra bas.

20170515-124

Na het bezoek aan de kerk wandelen we verder door de stad en we stoppen regelmatig bij winkeltjes voor een flesje water en bij een leuk terrasje voor de lunch. Het is tenslotte vakantie. Als afsluiter voor ons bezoek aan Toledo gaan we een klooster binnen. Dit klooster heeft een prachtige binnentuin waar de sinaasappels aan de bomen groeien.

20170515-213

 

Back To Top