Spanje – Dag 1 – Vliegen naar Madrid

Spanje – Dag 1 – Vliegen naar Madrid

In de loop van de ochtend werden Annemijn en ik opgehaald door haar ouders voor de trip naar Madrid. Helaas moeten we de trein via Utrecht nemen vanwege werkzaamheden, desondanks verloopt de reis soepel. Koen kijkt zijn ogen uit, hij was sinds de jaren ’80 al niet meer met de trein gegaan. Wat het feest compleet maakt zijn de vele Feyenoord supporters die onderweg zijn naar hun kampioenswedstrijd.

20170514-10

De controle bij de douane verloopt snel en soepel en we schuiven aan voor een kopje koffie. Daarna mogen we boarden op de vlucht. José maakt zich grote zorgen of ze wel een goede zitplaats heeft en of ze haar koffer wel mee mag in het toestel dat ze besluit direct vooraan te gaan staan en als eerste aan boord te mogen. Wij sluiten allemaal keurig achteraan in de rij aan en schuifelen rustig richting het vliegtuig. Aangekomen bij onze stoelen treffen we een beteuterde José aan, haar hutkoffer werd te groot bevonden en moest, tot groot vermaak van ons, onder in het ruim geplaatst worden. Verder ging de vlucht naar Madrid soepel, we hadden onderweg mooi weer en daardoor geen turbulentie. We kregen zelfs nog iets te eten aan boord.

20170514-79

Per metro begeven we ons richting halte Tribunal en vanuit daar wandelen we naar ons hotel. Eenmaal gesetteld in de kamers besluiten we een wandeling te maken door het centrum van Madrid. Het is een opvallend rustige stad waar weinig toeristen rondlopen. Tijdens onze wandeling komen we langs het grootste plein van Madrid, Puerta del Sol. Hier worden we begroet door een levensgrote Mickey en Minnie Mouse. We sluiten de eerste avond af in een, door Annemijn via Tripadvisor uitgezocht, Italiaans restaurant.

20170514-177

Back To Top