Spanje – Dag 2 – Barcelona

Spanje – Dag 2 – Barcelona

Dag twee, vandaag staat Parc Guell op de planning. We komen aan bij het park wanneer het nog relatief rustig is. Een meneer wijst ons waar we kaartjes kunnen kopen en ons bezoek kan beginnen.

Dit park was ooit bedacht als woonwijk gevuld met Gaudi huizen. Dit sloeg echter niet aan en Gaudi betrok zelf een van de modelwoningen. Als alternatief begon Gaudi kunstwerken in het park te plaatsen. Het hoogte punt zijn de mozaïek bankjes en de salamander.

Onder het genot van een heerlijk warme zon wandelen we door het park heen. Het is inmiddels een stuk drukker geworden en we proberen de gidsgroepen te vermijden. Dat lukt aardig.

Wanneer we klaar zijn besluiten we terug te gaan naar de Gotische wijk. Met de bus reizen we naar La Rambla en vanuit daar gaan we te voet verder. Annemijn vindt het nog leuk om een kijkje te gaan nemen op de markt: La Boqueria. Deze overdekte markt is gevuld met allerlei eten en drinken in de mooiste kleuren. Een lust voor het oog.

Vanuit de markt steken we La Rambla over en gaan de Gotische wijk weer in. Deze mooie kleine straatjes zijn vergeven van de leuke doorkijkjes en verrassende winkeltjes. Het valt ons op hoeveel tattooshops er in de stad te vinden zijn.

Na een laatste drankje op een terras in de zon moeten we toch erkennen dat ons bezoek er op zit en we reizen terug richting het vliegveld. Tevreden met ons avontuur stappen we in de metro.


Vergeet niet om een kijkje te nemen op mijn nieuwe reisvideo’s pagina!


 

Back To Top