Portugal – Dag 1 – Porto

Portugal – Dag 1 – Porto

We vertrekken rond een uur of elf richting Eindhoven Airport. Voor mij is het de eerste keer dat ik vanaf Eindhoven vertrek. Annemijn heeft beduidend meer ervaring met budget vluchten en ze wijst me dan ook de weg. Na een eindeloze busrit vanaf het station komen we aan op een soort industrieterrein waar een vliegveld op duikt. We banen ons een weg door de tassen controle en ploffen neer op een bankje. Nog eventjes wachten en dan mogen we aan boord van een Ryan Air toestel wat ons voor 45 euro heen en terug zal brengen naar Porto.

De vlucht is een bijzondere ervaring, aangezien je bij zo’n budgetmaatschappij overal voor moet bij betalen hebben we geen stoelen naast elkaar. Ook wel eens leuk om met andere passagiers te kletsen tijdens de vlucht. Na een uurtje of 2 landen we in het warme Portugal. We pakken de metro en staan even later in het centrum van Porto.

Hoewel het eind januari is schijnt er toch een klein zonnetje en schrijft de thermometer 13 graden. Een warm Portugees welkom krijgen we wanneer we voor het stadhuis langs wandelen. Een schoolklasje spreekt ons onder begeleiding van hun docent aan en wil graag hun engels met ons oefenen. Of ze ons een aantal vragen mogen stellen? Dat mag en ze steken van wal.

We verblijven dit weekend in het Blue Sock hostel. Dit is gelegen om de hoek van de rivier Douro. Voor mij is dit ook de eerste keer dat ik in een gemeenschappelijke slaapzaal zal slapen. We delen een stapelbed waar je nog bijzonder veel privacy geniet. Nadat we een handdoeken pakket hebben gehaald bij de receptie maken we een wandeling door de stad.

We starten langs de rivier met de iconische brug. De schemering valt en langs de kade gebeurd van alles. Er zitten wat straatartiesten muziek te maken en veel mensen genieten van een drankje op een terras.

We hebben best wat honger gekregen en begeven ons richting de McDonalds. Deze bevindt zich in een bijzonder, soort van oud postkantoor-achtig, gebouw op loopafstand van ons hostel.

Later zouden we ontdekken dat alles in Porto zich op loopafstand bevindt.

Als onze buikjes gevuld zijn met voedsel maken we nog een wandeling door de stad en aanschouwen diverse mooi verlichte kerken en gebouwen. Het is rustig op straat en tegelijkertijd voelt het heel veilig. Een prettige stad om je in te verpozen. Nadat we de trappen zijn afgedaald en weer beneden langs de rivier staan besluiten we het verder voor gezien te houden en we begeven ons richting bed.

Back To Top