Berlijn – Dag 3 – Mitte

Berlijn – Dag 3 – Mitte

We beginnen onze dag waar we gister geëindigd zijn, Unter den Linden. We lopen langs de boulevard richting de eerste stop van vandaag, de Humboldt universiteit. De universiteit is verspreid over meerdere gebouwen die allen rond Bebelplatz gelegen zijn. Dit plein is berucht om de boekverbranding van 1933 door de Nazi’s. Na de universiteit komen we uit bij de Berliner Dom, een enorme kerk die een dominante plek in het straatbeeld inneemt. We kunnen hier gelukkig wel in en besluiten hem ook te beklimmen. Voor Cas is dit een hele overwinning van zijn hoogtevrees. Pa denkt aan zijn hart en kiest er voor beneden te blijven.

Na een wandeling rond de koepel dalen Cas en ik weer af naar beneden en vervolgen we onze weg naar het Rotes Rathaus. Dit knalrode gemeente huis van Berlijn staat aan de voet van de Berliner Fernsehturm. Nadat we tickets hebben gekocht om de Fernsehturm op te gaan wandelen we wat rond in de buurt. We komen langs de Franziskaner Klosterkirche, een ruïne van een kerk. In de ruïne is een soort kunst expo opgebouwd. Tijdens deze wandeling klaart het weer op en wordt het prachtig zonnig. Perfect fotoweer dus.

Als we dan eindelijk ons tijdsslot dichterbij zien komen lopen we terug naar de Fernsehturm om naar boven te gaan. De lift brengt ons 203 meter de lucht in naar het uitkijkplatform, vanuit daar kun je uitkijken over de hele stad en bij zeer helder weer kun je ook Potsdam zien liggen. Ook hier heeft Cas geen last van zijn hoogte vrees en we vermaken ons kostelijk.

We sluiten de dag en dit leuke mannenweekend af met een goed glas bier in een soort van apres-ski hut op Alexanderplatz. Na twee halve liters vinden we het een beter idee om ook iets te eten en daar komt natuurlijk een bord sauerkraut mit bradwurst bij kijken. We genieten nog lekker van onze laatste avond Berlijn. Wat een heerlijk weekend was dit.

Back To Top