Bali – Dag 7 – Lembongan

Bali – Dag 7 – Lembongan

We hebben het leukste uitje voor de laatste dag bewaard. Om half 9 verwacht Sugriwa Speedboat Tours ons voor Hotel Maya in Sanur. De chauffeur, een echte dude, brengt ons naar het strand en vraagt ons daar te wachten. Na ongeveer een uurtje is de boot er en samen met ongeveer 60 andere “witte bandjes” gaan we aan boord. We stappen als laatste op en de boot zit vol. Matthijs vogelt een manier uit zodat we boven in de stuurhut kunnen zitten en daar nemen we plaats. In ongeveer een half uur varen we over de rustige balinese wateren richting Lembongan.

Bij aankomst op het kleine eilandje worden we naar een kleinere speedboat gebracht aan boord van een klein vrachtwagentje. We vertrekken richting de verste baai, onderweg worden we voorgelicht over wat er te zien is op de verschillende plekken. We krijgen een snorkel op ons hoofd en vinnen aan de voet. Vol goede moed springen we het water in, de gids heeft een Manta Ray gespot en sommeert ons te komen. Suus en Thijs fladderen vrolijk door het water en volgen al gauw de gids. Annemijn en ik hebben iets meer moeite om onze weg te vinden. Na een paar meter zwemmen krijg ik een volle slok zeewater door m’n snorkel binnen en de combinatie met een beslagen duikbril maakt het niet fantastisch. Ik besluit lekker terug naar de boot te gaan en de anderen verder te laten spelen. Annemijn ziet het ook niet zitten en zwemt mee naar de boot.

Bij de tweede baai duiken ik en am toch maar weer achter de groep aan voor een klein stukje. We spotten een schildpad! Wat leuk om zo’n dier in het wild te zien leven. Suus, Thijs en Annemijn vervolgen hun snorkeltocht en zien een heel aquarium aan vissen voorbij komen. Op de laatste plek is er een sterke stroming waardoor de snorkelers lekker meegevoerd worden langs het rif. Het water is hier ondiep en het koraal is er prachtig. Ze spotten honderden vissen. Na afloop van het snorkelen gaan we lunchen en is het tijd voor een rondje Kayakken.

Het kayakken gaat dwars door een klein mangrove bos, overal waar je kijkt steken de wortels uit de grond. Je peddel blijft meermaals hangen maar door de omgeving is dat niet zo erg meer. Het kleine vaargebied is echter wel net zo overbevolkt als de wegen van Bali en ook hier ontstaat een kortstondige file. Na het kayakken gaan we terug richting Sanur en zit de vakantie er voor Annemijn en mij toch echt op. We schuiven aan bij een strandtent met zitzakken waar we de week samen doorspreken en nagenieten van alle moois wat we beleefd hebben deze week. We brengen na het eten de scooters terug naar de verhuur en dan zit het er echt op. Nu rest ons alleen nog het opruimen van de kamer en inpakken van de tassen. Vannacht(onze tijd) 03.30 gaat de wekker en dan begint de terugreis van meer dan 30 uur.

Back To Top