Berlijn – Dag 1 – Charlottenburg

Berlijn – Dag 1 – Charlottenburg

Rond zeven uur s’ochtends word ik door Pa en Cas opgepikt van de Oliesteeg om te vertrekken richting Duitsland, bestemming Berlijn. Ondanks de bewolking verloopt de reis soepel en komen we geheel volgens planning rond twee uur aan bij het Arktur City Hotel in Berlijn. We droppen de koffers en verzamelen de camera’s. Op naar het eerste punt op de agenda, Slot Charlottenburg. Dit grote Pruisische paleis staat op een paar steenworpen afstand van ons hotel en we zijn er dan ook snel. Helaas staat het voor een deel in de steigers maar dat mag de pret niet drukken. Even later komt er ook nog een stelletje langsgelopen in trouwkleding. Uiteraard schieten wij daar ook gauw onze plaatjes van.

Vanuit slot Charlottenburg wandelen we naar het metrostation om door te gaan naar de Kurfürstendamm. Aan deze wereldberoemde winkelstraat liggen ondermeer de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, buiten deze kerk is een groot memorial ingericht voor de slachtoffers van de aanslag op de kerstmarkt van afgelopen kerst. Na de kerk staat het Kaufhaus des Westens op de planning maar de heren verkiezen een bezoek aan de Apple Store boven een bezoek aan het tweede grootste warenhuis van Europa (Harrods in Londen is net iets groter).

Na de drukke stadsindrukken lopen we het Großer Tiergarten park binnen. Naast dat hier een grote dierentuin ligt is dit ook het stadspark van Berlijn. Langs het water zitten mensen lekker op bankjes met elkaar te kletsen en even verderop zit een man rustig te vissen op de kade. Als we verder door het park lopen komen we bij de herdenkingsnaald de ‘Siegessäule‘. Opeens hoor ik geritsel in de bosjes naast ons en tot mijn verbazing zie ik een volwassen man in z’n blote kont uit de struiken komen wandelen. Vreemde manier om mensen welkom te heten in je land..

We pakken de metro terug richting het hotel en we gaan allen met onze laptops aan de slag om de foto’s te bewerken. Helaas krijgen we de wifi op de hotelkamer niet aan de praat en zijn we op de lobby aangewezen om foto’s te uploaden. Voor het avondeten geeft Pa aan dat hij, met de rit van eerder vandaag en de route door de stad, niet veel puf meer heeft om de stad in te gaan om te eten dus we zoeken iets in de buurt uit. We komen terecht bij een Perzisch restaurant waar we een flink stuk vlees eten. Een geslaagde eerste indruk van Berlijn voor de heren. Ik was er eerder geweest en kon ze mooi rondleiden.

 

Back To Top